top of page
MD KVdL seminar4.jpg

Seminar bestuurdersaansprakelijkheid

Hoe recht je staat

Heeft met zwaarte niets te maken

Hoogstens met de wind

BLØF - Omarm

Seminar bestuurdersaansprakelijkheid 

Wat zegt de rechter,
wat zegt jouw morele kompas?

 

Onze partner Kennedy Van der Laan organiseert op dinsdag 26 maart speciaal voor de communityleden van It’s up to us een seminar over bestuurdersaansprakelijkheid.

De rechtspersoon, haar bestuurders en toezichthouder liggen onder een vergrootglas. Niet alleen is er de roep om sociale verantwoording en “trial by media”. Maar vooral ook de vraag of maatschappelijk zorgvuldig is gehandeld in gemaakte keuzes en afwegingen.

 

Frits van de Woude en Marit van der Pool verzorgen daarover een inleiding. De nadruk zal liggen op het met elkaar bespreken van een aantal dilemma’s die ontstaan door het huidige tijdsbeeld. Dat doen we interactief en mede vanuit het perspectief van de rechter. Wat zegt jouw morele kompas en sluit dat aan bij wat een rechter zou vinden? 

Ik ben communitylid
Ik wil ook lid worden

Programma

17:30  Inloop met soep en broodjes 

18:00   Inhoudelijk programma

  • Welkom namens Kennedy Van der Laan en It's up to us 

  • Frits van de Woude - bestuurdersaansprakelijkheid en ontwikkelingen in de samenleving

  • Marit van der Pool -  bestuurdersaansprakelijkheid en ontwikkelingen in de wetenschap
    Met bij beide sprekers debat aan de hand van stellingen

  • In gesprek met elkaar, ruimte voor vragen en evaluatie 

19:30   Hapje en drankje met additionele genodigden vanuit KVdL

 

20:30    Einde 

Ik ben communitylid
Ik wil ook lid worden

Praktisch

Datum : dinsdag 26 maart 2024

Inloop : 17:30 uur
Aanvang programma : 18:00 uur
Afsluiting programma : 19:30 uur
Napraten met een drankje: 19:30 - 20:30 uur

Kennedy Van der Laan
Molenwerf 16 
1014 BG Amsterdam

Ik ben communitylid

De receptie bevindt zich op de 2e etage. 

Wij raden je aan om met het openbaar vervoer te komen. Vanaf Station Amsterdam Sloterdijk is het één halte met tram 19 naar de Molenwerf. Deze tram rijdt 6 keer per uur. Lopen vanaf het station doe je ongeveer in 15 minuten.

 

Mocht je alsnog met de auto komen, laat het ons weten via events@kvdl.com. Via deze link kan je de routebeschrijving downloaden. 

Ik wil ook lid worden
logo Kennedy Van der Laan
Frits van de Woude

Frits van de Woude is partner bij Kennedy Van der Laan. Hij werkt sinds 2003 als advocaat op het grensgebied van het verzekeringsrecht, beroepsaansprakelijkheid en bestuurders- en commissarissen aansprakelijkheid. 

 

Verder is Frits als docent-onderzoeker Aansprakelijkheid en Verzekering verbonden aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. "Frits is een diepe denker en strategisch heel sterk," aldus Chambers Europe in 2023.

Marit van der Pool

Marit van der Pool is partner bij Kennedy Van der Laan. Ze werkt sinds 2010 bij het advocatenkantoor en maakt deel uit van het team Verzekeringen & Aansprakelijkheid. Marits praktijk richt zich op beroepsaansprakelijkheid, bestuurdersaansprakelijkheid en verzekeringsrecht.

Ook adviseert ze regelmatig in internationale verzekeringskwesties. Legal 500 noemde Marit in 2023 Rising Star in de categorie ‘Insurance’.

bottom of page