top of page

Onze ambitie kwam uit:
de zaal lichtte op met sparks,
het eerste vuurtje brandt

succesvol startevenement
De eerste vuurtjes branden

Precies een jaar geleden, ontstond ons idee voor It’s up to us, een community voor betrokken (aspirant) toezichthouders, commissarissen én boardroomadviseurs om zich te ontwikkelen tot effectieve versnellers van de duurzaamheidstransitie. Dinsdag 21 november jl. was een uitgelezen moment voor het startevenement, dat werd gehost door ABN AMRO aan de Zuidas, met een 100% show van de 80 deelnemers.  

Fotografie: Jan Willem Steenmeijer (www.jwsteenmeijer.com)

Feike Sijbesma

We luisterden naar indrukwekkende verhalen van Feike Sijbesma, voormalig CEO DSM, President Commissaris Philips en Co-voorzitter Global Climate Centers. Over zijn drijfveren om te werken aan een betere wereld onder het motto ‘you can't be successful in a world that fails’ en zijn diepe overtuiging dat duurzaamheid waarde oplevert. 

Anoushka Wajer

Anoushka Wajer, Partner GovernanceQ, Programmadirecteur Governance University en Commissaris bij Woning Stichting Nijkerk, deelde haar inzichten in wat je tegenkomt in bestuurskamers. Met welke systemen heb je te maken en hoe ga je hier op zo’n manier mee om dat je jouw verhaal en visie over alle aspecten van duurzaamheid op de agenda en actielijst krijgt en houdt. 

Femke de Vries

Femke de Vries, bijzonder hoogleraar Toezicht (RUG), lid van de RvC van ABN AMRO en lid van de RvC van BNG Bank vatte de dag mooi samen: de vragen en onrust waarmee we kwamen zijn er nog steeds, maar zij bieden een goede voedingsbodem voor actie. Ongemak motiveert ons om zekerheden op te geven, ook als er weerstand is. Het dwingt ons om creatief te denken en onze persoonlijke invloed aan te wenden om datgene te doen waarvan we weten dat dat het goede is. 

Inspiratie en handvatten
De sfeer en interactie binnen de heel diverse groep aanwezigen zaten er vanaf het eerste moment in. Invloedrijke individuen, mannen en vrouwen, van uiteenlopende leeftijden, allemaal op zoek naar inspiratie, handvatten en gelijkgestemden om de duurzaamheidstransitie concreet vorm te  geven en waar mogelijk te versnellen. 

De eerste vuurtjes branden
Onze slogan ‘We can’t start a fire without your spark’ kwam helemaal tot zijn recht in het startevenement: de eerste vuurtjes branden! Met dank aan de inspirerende sprekers en enthousiaste vrijwilligers kunnen we terugkijken op een geslaagde kick-off. 

Samen met o.a. onze partners werken we hard aan concrete vervolgstappen, waarover binnenkort meer. Dus houd onze website in de gaten!


Naar aanleiding van het startevent vond een gesprek plaats met Femke de Vries, Anoushka Wajer en Quirine Tjeenk Willink. Lees het interview hier!

bottom of page