top of page
MD KVdL seminar4.jpg

Seminar Bestuurdersaansprakelijkheid

We toetsten ons eigen morele kopas in de positie van de bestuurder. 

Ons morele kompas is gefinetuned

Om impact in de boardroom te kunnen vergroten zul je ook kennis moeten ontwikkelen. Alleen dan kun je bijdragen aan de versnelling van de duurzaamheidstransitie. Onze partner Kennedy Van der Laan organiseerde op 26 maart jl. een uitstekend verzorgd seminar over bestuurdersaansprakelijkheid.

Onder begeleiding van de advocaten Frits van der Woude, Marit van der Pool en Patrick Wit kregen de bijna 20 deelnemers een aantal dilemma’s voorgeschoteld die in het huidige tijdsbeeld ontstaan. In de lagerhuisopstelling verplaatsen we ons in de positie van de bestuurder en toetsten we ons eigen morele kompas door expliciet voor óf tegen te stemmen bij elke stelling.

 

Bij navraag bleek dat nog knap lastig voor de aanwezigen, die vaak toch nog allerlei nuances nodig hadden om hun keuze te rechtvaardigen. Uiteindelijk toetst een rechter  – uit het oogpunt van ‘onrechtmatige daad’ – immers of je zorgvuldig of onzorgvuldig hebt gehandeld. Maar wat vinden we maatschappelijk gezien dan (on)zorgvuldig?

Bij elke stelling ontstonden interessante discussies en de tijd was veel te kort om alle voors en tegens (en alles er tussenin) te ontwarren en te belichten. De heldere toelichting van de deskundigen van Kennedy Van der Laan hielp daarbij enorm. Een van de aanwezige communityleden schreef een uitgebreid verslag dat we later deelden met de aanwezige communityleden.

 

We sloten de avond af met een drankje, heerlijke hapjes en mooie gesprekken. Ook maakten we deze sprankelende foto's.

 

Ons morele kompas is verder gefinetuned!
 

frits.png

Deze sessie organiseerden we in samenwerking met onze partner Kennedy Van der Laan. Inhoudelijke experts op deze avond waren partners en advocaten Frits van der Woude, Marit van der Pool en Patrick Wit.

marit.jpeg
Patrick Wit.jpg
bottom of page